Hem   E-post            
GRUNDAD 1989              OCD-föreningen Ananke Stockholm | Maria Prästgårdsgata 27 | 118 52 Stockholm | Tfn 08 – 669 30 39

Styrelsen

Styrelsen som valdes 2007 innehåller följande styrelsemedlemmar.

Ordförande:

Johanna Hjortman; Jag arbetar som kansliansvarig på OCD-föreningen Ananke i Stockholm. Är 25 år och utbildad personalvetare. Jag har lidit av OCD i ca tio års tid. Sjukdomen har gått i skov och för tillfället är min OCD på en hanterbar nivå. De frågor som ligger mig varmast om hjärtat är att sprida information om OCD till allmänheten samt aktivt arbeta för att få bort den skam som många drabbade oftast känner som lider av sjukdomen. På min fritid umgås jag mycket med min familj och pojkvän som betyder allt för mig.

Vice ordförande:

Gerd Jürgensen; Jag bor i Södertälje. Jag har två döttrar, varav en är drabbad av OCD. Jag har även ett barnbarn, en flicka på 12 år. Mina intressen utom föreningen Ananke är att läsa böcker, gå på teater, bio, göra utflykter och resor. Jag sjunger i en kyrkokör och studerar dessutom arabiska lite smått. Jag är också en kattvän av stora mått…

Sekreterare:

Anne Hjortman; Jag är 57 år, mamma till OCD drabbad. Jag arbetar på Preem Petroleum, bor i Bredäng. Fritidsintressen är hundar, främst vår egen förstås, jag tycker också om blommor att odla både inne och ute. Jag vill jobba för att Ananke ska bli så bra förening som möjligt, OCD ska bli en “känd” sjukdom!

Kassör:

Carina Johansson; Jag heter Carina och är drabbad. Jag jobbar ideellt på Ananke, både på Riks och Stockholmsavdelningen. Mina intressen är djur, målning, träffa kompisar m.m. Jag är 42 år och är singel och bor på Södermalm.

Ledamöter:

Chris Domenech; Försöker arbeta för en vettigare värld, där man ser det som förenar människor istället för tvärtom. Jag har en bakgrund inom “fredsarbete” inom företag men också på ett personligt plan. Utbildningar: sjuksköterska, psykologistudier, ledarutbildning inom dans och kommunikation samt alternativa terapier såsom rosenmetoden, frigörande andning, massage, zonterapi m.m. m.m.

Eva Thorssén; Jag bor på Söder i Stockholm men tillbringar den mesta tiden på Ingarö. Där njuter jag av naturen, promenader och båtliv. Jag gillar att resa och färden går oftast till varma platser i världen. Familjen är min man och två vuxna barn. En dotter som fyller 27 i år och en son som blir 24 år. Min son har haft OCD sedan tonåren och har dessutom en ADHD diagnos. I mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat som Personaldirektör och har stor erfarenhet av att leda strategiskt förändringsarbete inom stora företag och att genomföra satsningar inom kompetens- och karriärutveckling för ledare och medarbetare. Jag har tagit min ekonomiexamen vid Stockholms universitet och kompletterat min examen med en personalvetarutbildning. Sedan drygt ett år har jag slutat arbeta och har utbildat mig till stödgruppsledare och lett en stödgrupp. Dessutom har det varit nästan ett heltidsjobb att ge support till min son för att han ska få behandling och stöd för sin OCD. Jag vill gärna engagera mig i olika uppdrag, som kan bidra till att vården och främst psykiatrin ska fungera bättre för drabbade och anhöriga som behöver stöd och vård för OCD.

Daniel Snell; Jag bor i Stockholm och har tvång. Är utbildad gymnasielärare. Jag är intresserad av religion, psykologi och en hel massa annat!

Protokoll

» Årsmötesprotokoll 19/3 2007 (Nytt fönster)


Webbredaktör webbadm[at]telia.com
Copyright© 2001-2007
A PBA produktion

» Brief in english

Vidare läsning:
» www.ananke.org