Andra webbplatser.

Namn:

Klicka här för ett besök:

Kort kommentar:

Ananke riksföreningen

OCD-förbundet Ananke, vår moderförening har här en fin webbplats med allmän information om förbundet, dess syfte m.m. Chat och diskussionsforum finns för den diskussionslystne.

Ananke i Stockholm

Här har OCD-föreningen Ananke i Stockholm en fin plats på nätet.

Ananke i Malmöområdet

Här hittar du OCD-föreningen Ananke i Malmö.

Ananke i Göteborg

Nu har även OCD-föreningen Ananke i Göteborg en egen plats på nätet. Fin layout och innehåller bl.a. både chat och diskussionsforum.

Ananke i Umeå

Även i Västerbotten finns anankeaktiviteter. Här har OCD-föreningen i Umeå gjort en webbplats färdig.

Støtteforeningen Ananke

Även i Norge finns Ananke med en webbplats. Bra för dig som vill träna upp din nordiska språkkänsla.

Ocd-foreningen

En stödförening för personer med tvångssyndrom i Danmark har här en plats på nätet med adresser och möjlighet att skicka efter material.

Beteendeterapiföreningen

Beteendeterapiföreningen har här en aktuell lista över legitimerade terapeuter.

Obsessive-Compulsive Foundation

OCF är Anankes motsvarighet i USA. De har nu registrerat en egen domän på nätet. Innehåller mycket intressant information och uppdateras ofta med nytt material. Nyhetsbrev och andra länkar kan ge mycket för den informationshungrige sökaren. Mycket som blinkar och snurrar.

Awareness Foundation for OCD and Related Disorders

Ytterligare en amerikansk förening för stöd för personer med tvångssyndrom och spridande av information om sjukdomen och om hopp för tillfrisknande. Innehåller bl.a. små smakprov ur deras informationsvideos, som kan beskådas direkt på nätet.

OCDonline

Denna webbplats drivs av Steven Phillipson, som har 12 års erfarenhet av att behandla personer med tvång med Kognitiv Beteende Terapi. Innehåller följdriktigt mycket information om och erfarenhet av KBT.

Center for Cognitive-Behavioral Therapy

En webbplats som också innehåller information om Kognitiv Beteende terapi. Bl.a. finns ett program i fyra steg för sjävbehandling.

OCD CENTER OF LOS ANGELES HOME PAGE

Ett center för psykoterapi i Los Angeles med inriktning på tvångssyndrom.

OCA-WEBSITE

OCA arbetar med självhjälpsgrupper där personer med tvångssyndrom hjälper varandra att finna lättnad från sina problem med hjälp av AA:s (Anonyma Alkoholisters) Tolvstegsprogram anpassat för tvångssyndrom.

Emotions Anonymous – a 12 step anonymous program

EA är ett Tolvstegsprogram för personligt tillfrisknande från olika former av känslomässiga svårigheter. Webbplatsen innehåller information på svenska och möjlighet att söka upp närmaste mötesplats. Finns i Sverige.

Tourette Syndrome “Plus”

En webbplats huvudsakligen om Tourettes syndrom men även med en fyllig avdelning om tvångssyndrom. Innehåller mycket ny teknik med möjlighet att se video on line.

ANANKE VID SÖDRA ÖSTERSJÖN