Om oss
1991 bildades vår lokalavdelning som 1995 blev en idéell förening med namnet OCD-föreningen Ananke i Göteborgsregionen. Vi är till för OCD-drabbade och närstående inom Västra Götaland och Norra Halland. Antalet medlemsfamiljer har under det gångna året ökat mycket kraftigt till f.n. 330 familjer.

Vi tillhör Svenska OCD-förbundet Ananke. Den som vill bli medlem betalar årsavgiften (f.n. 170 kr för huvudmedlem) till Förbundet och är då automatiskt medlem hos oss utan extra avgift. Vi stöds ekonomiskt av Förbundet och av Göteborgs Stad. Vårt arbete utföres idéellt och med Mats Engelbrektsson som arbetar halvtid på vårt kansli som ligger på Mellangatan 1 i Göteborg (nära Järntorget). Telefon till kansliet: 031-13 14 11.

Öppet hus
Vi har ÖPPET HUS på vårt kansli torsdagar kl. 13.00-15.00. Då är Du välkommen att träffa någon eller några andra som lever med OCD. I övrigt är vårt kansli öppet måndag kl. 10.00-12.00. Vill Du komma någon annan tid får Du ringa innan så vi kan komma överens.

Extern information
En av våra viktiga uppgifter är att föra ut information om OCD och dess behandling samt om vår förening till externa personer och institutioner. Mats besöker dem och lämnar broschyrer och annat skriftligt material eller skickar materialet med post. Några mottagare är: Skolläkare och –sköterskor. Viktigt för att upptäcka barn och ungdomar med OCD Rektorer och psykologilärare. I varannan klass finns en OCD-drabbad Hälsodiskar. I Göteborg finns f.n. 7 s.k. Hälsodiskar, oftast i bibliotek Psykiatriska mottagningar Vårdcentraler och läkarmottagningar Habiliterings- och rehabiliteringsenheter för ungdomar Försäkringskassan m.fl. Många tar också själva kontakt med oss för att få information och material.


Styrlesen
Kristina RosellOrdförande
Marika Hulthe SvenssonVice ordförande
Karin IpsenSekreterare
Gunilla JohnsonKassör
Marika Hulthe SvenssonKlubbmästare

Ledarmöter
Christina Eriksson
Katja Morsing
Karolina Mårtensson
Johanna Svensson
Torkel Åström

Ersättare
Erik Töpffer