25:e maj 1997

Vi träffades vid kyrkan i Båstad, medlemmar från lokalföreningarna i Skåne och Göteborg sammanlagt ca 50 personer.

Vid Norrvikens trädgårdar fick vi tvångsrabbatt och slapp in för 25:-/person. Varmt var det inte men möjlighet gavs till personliga samtal i en hisnande vacker omgivning. Japansk trädgård erbjuder vila för trötta själar.

Hovs hallar blev nästa punkt. Där tog de fem kronor för att parkera bilen men utsikten över det blåsiga vattnet och de branta klipporna, som gav besked om naturens våldsamma kraft var imponerande.

Härlig tonfiskgratäng fick vi på ett vandrarhem i Båstad.

Besked fick vi om att Riks-Ananke snart får ny ordförande och att årsmöte hålls i Stockholm den 13:e september klockan 13:00. Exakt plats meddelas senare.

Janerik informerade om intressanta Israeliska försök att behandla tvångssyndrom med någon renodlad naturligt förekommande sockerart, som möjligen spelar en roll vid Serotoninomsättningen i hjärnan. Diverse biokemiska disskusioner fördes av de, som ansåg sig kompetenta därtill. Att äta femhundra Kiwifrukter till frukost kan ju också ha vissa biverkningar, men en och annan banan skadar nog inte. Vi kanske kan bli sponsrade av Chiquita.

Därefter skildes vi med förhoppningen att kanske ses igen någonstans någongång.

ANANKE VID SÖDRA ÖSTERSJÖN