4:e augusti 2002

Vi träffades vid den lilla kyrkan i Jonstorp där Lasse tog emot oss. När alla hade kommit körde vi ner till Lasses och Anitas fina gula stuga där vi fick fika i trädgården. Vi var 15 personer från två års ålder och uppåt. Solen sken från en klarblå himmel. Efter fikat satte sig de flesta av oss i bilarna och körde den vackra vägen upp till Kullens fyr. Uppifrån fyrtornet var det en sagolik utsikt över Skäldervikens glittrande böljor och ut mot Kattegatt. Efter en kort visit i semesterparadiset Mölle med gammalt anrikt turisthotell med tinnar och torn och nybyggda villor för Volvos direktörer körde vi tillbaka till stugan där vi bytte om till badkläder och gick i närkontakt med Skäldervikens salta men ljumma badvatten.

När vi var nöjda med badandet bjöd Anita oss på en god lunch med pastasallad och paté på både kött och lax. Vi utbytte erfarenheter av de krävande konsterna att äta en Bornholmsk “kröllebölle” och att leva med tvångssyndrom. Lasse lärde barnen att fiska krabba från bryggan med hjälp av en rev, en klädnypa, en bult och en blåmussla. Det blev en hel balja full med småkrabbor till de tyska stuggrannarnas förtjusning.

När kvällen föll på körde vi hemåt stärkta av gemenskap. sol och bad och god mat för att ta itu med nästa dag. Lasse och Anita kan konsten att ordna en trevlig sammankomst med enkla medel.

Vi tackar och tar emot!!

ANANKE VID SÖDRA ÖSTERSJÖN